NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Trio Mediaeval: Folk songs

Utgitt på ECM records

Folk songs er tilgjengelig på iTunes. Ta en titt på gruppens hjemmeside. Dessuten har Trio Mediaeval en myspace-side. Der kan dere lytte mer til andre utgivelser av trioen.

Revet kant

Trio mediaeval – Folk songs

Det er en renselse å høre god musikk, sier Agnes Buen Garnås. Trio Mediaevals nye utgivelse Folk songs er i sannhet rensende. Stemmen er uten tvil et av de vakreste instrumenter man kan tenke seg. Noe så klokkeklart og formfullendt som denne trioen, kan jeg vanskelig tenke meg. Det er balsam for sjelen. I trioen finner vi Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Torunn Østrem Ossum. Samtlige med en vokalmerittliste til å miste pusten av.  På foreliggende album har kvinnene fått drahjelp av Birger Mistereggen på denne Cden. Han bidrar med tromme og munnharpe.

Trio Mediaeval har tidligere sunget inn noen folkeviser på en CD som medfølger til boken Folkevisenes fortellinger. På Folk songs har de lydfestet forskjellige norske folketoner og – viser de har fremført i årenes løp.

Tidligere spilte de nærmest utelukkende klassisk- og mindre tilgjengelig materiale for de ”brede” lag av lyttere. Denne gangen skulle lydbildet være mer folkelig og tilgjengelig for mange. Lydbildet er fremdeles svært skolert og pent. Men klangene er langt enklere og melodiene er ”folkelige” på en annen måte enn materialet trioen har befattet seg med tidligere.

I tillegg bidrar låtutvalget til at flere opplever Folk songs som et mer tilgjengelig album. Her er spor som Gjendines bånlåt, Eg veit i himmerik ei borg og Villemann og Magnhild.  Trioen gjør dessuten en versjon av Lillebjørn Nilsens Danse, ikke gråte nå. Dette er veldig spennende, for denne er det mange som har laget sin versjon av. Et raskt søk på iTunes gav syv forskjellige versjoner til salgs der. Veldig fine alle sammen.  Foreløpig et favoritten min deres fremføring av Bruremarsj fra Vågå. Jeg måtte slukke lysene og sette den på virkelig høyt. Det var bare så mektig! Jeg tror det er en av de vakreste bruremarsjer jeg noensinne har hørt. Det er Trio Mediaeval og Birger Mistereggens fortjeneste. Her bygger han effektfullt opp under vokalene med trommingen sin. 

 


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no