NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Jon Anders Halvorsen og Tore Bruvoll: Trillar for to.

Forlag: Grappa

Sjekk ut duoens hjemmesider: duoens hjemmesider - foreløpig viderekobles du rett til deres myspace-side, men de gjør nok noe med hjemmesiden etterhvert. Det er også mulig å kjøpe Trillar for to på iTunes eller musikkonline.

Er noen interessert i å høre et intervju med karene hvor også enkelte av låtene spilles, kan man i en periode fremover høre et her på NRK.

 

Revet kant

Trillar for to av duoen Bruvoll og Halvorsen

Trillar for to er duoen Bruvoll og Halvorsens andre album sammen. For noen år siden gav de ut plata Nattsang. Tore Bruvoll og Jon Anders Halvosen har hver på sitt vis gjort seg bemerket innen folkemusikken de siste årene.

Tore Bruvoll er gitarist og har akkompagnert et utall musikere, deriblant felekvintetten String sisters med Annbjørg Lien i spissen – se omtale på viseforums sider. Bruvoll er og et av medlemmene i Store Norske gitarkvartett som turnerte landet i vår. Jon Anders Halvorsen er kvedar fra Lunde i Telemark og har blant annet gitt ut platen Gåtesong sammen med Ingvild Marit Buen Garnås – ikke akkurat noen easy listening-utgivelse. Et av hennes varemerker er å fremdeles synge med ”den gamle slengen”, noe som gjør det litt mer krevende å lytte til for oss som er vant med tempererte intervaller ;-).

Trillar for to har Bruvoll og Halvorsen samlet sammen et knippe folkeviser og noen selvlagde viser, invitert venner med i studio og laget en kvalitetsutgivelse.  Åpningssporet Kongsdøtrene treffer en umiddelbart med en flott oppbygning i arrangementet og den vakre melodien. En utrolig bra låt! Likeledes skjemtevisa Møllerdottera – hvor tittelen på Cden er hentet fra. Her gjør felespiller Jorunn Marie Kvernberg – blant anent fra Majorstuen - en fabelaktig jobb med sitt spill. Jeg blir mer og mer betatt av hennes anslag med buen. Lekent arrangert med artige modulasjoner i tillegg til en morsom tekst. En tredje favoritt er Beltet mitt som er ikledd et litt country-aktig arrangement.  Tekstene er mektige og flotte, både de helt tradisjonelle, og de Halvorsen og Bruvoll har bearbeidet. Et eksempel er Gravferdsmannen som Halvorsen selv har stått for teksten på. Den står ikke noe tilbake for resten av materialet. Han er en dyktig tekstforfatter, den gode Halvorsen.

På flere av sporene er CD'en litt tyngre i både tekster, melodier og arrangementer enn de nevnte ”favorittsporene” mine. Noe mindre tilgjengelige kan hende. Men plata vokser etterhvert som jeg høre mer på den. Ved første gang gjennomlytting syntes jeg de mer mollstemte sangene var tunge å komme igjennom. Andre gang gikk det bedre, og jeg gleder meg til å sette meg ned med ei flaske vin og skru opp volumet ved tredje gangs gjennomlytting. Jeg tar meg selv i å nynne på flere av sangene i tide og utide. For øvrig tror jeg denne plata med fordel kan spilles i porsjoner av to eller tre spor av gangen eller mindre. Folkemusikk er litt ”krevende” å lytte på til tider for utrente ører.

Avslutningsvis vil jeg anbefale folk å spandere litt tid til å lytte til Kongsdøtrene. Denne har potensiale til å bli en klassiker! Om man ikke vil kjøpe hele Cden, ville jeg i det minste kjøpt denne låta på iTunes. 


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no